1º Canicross Vila de Muro

Data: diumenge 31 de gener de 2016 a les 10 del matí

El Canicross Vila de Muro és una cursa de 7 kilòmetres on tothom pot gaudir d’un meravellós dia d’esport amb el seu amic de quatre potes. En la Web www.canicrossmuro.com trobaràs tota la informació al respecte, així com enllaços interessats per introduir-te en el meravellós món del Canicross i del Mushing.

Aprofitant tota la infraestructura necessària per a este tipus d’esdeveniment  i amb la finalitat de promocionar la modalitat esportiva del canicross i el foment de l’esport, el mateix dia de la prova també es celebrarà el “Marxacan” Vila de Muro, és a dir, una marxa no competitiva amb els gossos.

Què és el canicross?

És una disciplina esportiva que consisteix a córrer amb un gos lligat a la cintura amb un cinturó i una línia de tir que va fins a l’arnés del gos. Habitualment es practica sobre terra, però també pot fer-se sobre neu i de forma poc ocasional sobre asfalt.

El Canicross  compta amb una llarga tradició a Europa i a Espanya, poc a poc, està consolidant-se com a una modalitat esportiva cada vegada més practicada. A nivell federatiu, depèn de laFederació d’Esports d’Hivern, la qual organitza la Copa i el Campionat d’Espanya de Canicross, junt amb altres modalitats (Mushing). En les diferents comunitats autònomes es realitzen campionats o lligues autonòmiques (Comunitat Valenciana, Catalunya, País Basc,…).

El binomi home-gos fa especialment atractiva la pràctica d’esta modalitat esportiva, així com el gaudir de la naturalesa en companyia d’un bon amic i descobrir una afició en comú amb ell, la passió per córrer, aporten un valor afegit als afeccionats al món de les carreres de muntanya i alhora amics dels animals.

Per a practicar-ho només necessites un arnés especial de tir per al gos,  una línia de tir amb amortidor i un cinturó de canicross que serà ample per a protegir l’esquena del corredor de les estirades del gos.