El besamans de la vergonya

Aquest dia de Reis és un dia per a la reflexió, reflexió sobre una feina que he desenvolupat durant més de dos mesos i que té una especial transcendència, ja que els actes estan molt condensats i molt exposats a l’opinió de tots vosaltres. Des de la Regidoria de Reis hem coordinat juntament amb l’associació corresponent, dia del patge, campament, cavalcada.

Aquest any, hem introduït tres canvis: el primer en relació a l’inici de la cavalcada, el segon el punt d’arreplegada, i el tercer, que encara que és l’últim, per a mi és el més important, ha segut despolititzar aquesta Cavalcada.

Ha sigut impossible. Els Reis han enviat un missatge reial als polítics d’aquest poble convidant-los a gaudir d’aquest esdeveniment en família. Moltes són les sorpreses que en vaig trobar:

  1. El missatge reial enviat a les autoritats va ser censurat en xarxes socials.
  2. Que encara que els Reis van enviar un missatge directe a cada regidor d’aquest consistori convidnt-los a gaudir d’aquest acte com a gent del poble, els regidors de Compromís, PP i PSOE van organitzar per darrere un “besamans” que no estava programat en els actes d’aquesta Cavalcada, desautoritzant així a la Regidora de Reis.
  3. Menció apart té el ridícul que em produeix vore a persones adultes, justificant la seua presència injustificable, com si foren xiquets, saludant a l’entrada de l’església a Ses Majestats. Supose que aquest va ser el seu desig i que el van escriure a la carta el dia del patge. La justificació d’aquest espectacle ve donat pel tòpic de què això és una tradició. Jo més diria que és visibilitat i aprofitament d’actes del poble per treure rendiment polític. Cap regidor d’EU va acudir a aquesta farsa, ja que es suposa que devem tindre el suficient coneixement per a saber distingir quin és el lloc i el moment on hem de representar al poble.