Escola Oficial d’Idiomes: Muro no entra en la primera fase

Muro es queda de moment sense Escola Oficial d’Idiomes. El projecte de Conselleria per a la implantació de noves escoles consta de dos fases:

  • La primera fase tracta de la transformació a escoles oficiales aquelles subdelegacions que estaven saturades. Per aquest motiu, el curs 2018-2019 començarà amb set noves Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) que se sumen als actuals 17 centres que integren la xarxa d’EOI al País Valencià. Així, de nord a sud del territori, hi haurà la nova EOI del Maestrat, amb seu a Vinaròs, i l’EOI de la Plana Baixa, que estarà a Vila-real, a més de l’actual EOI de Castelló de la Plana, que fins ara era l’única que hi havia a les comarques del nord. A la ciutat de València se sumen dos més a l’actual Escola Oficial d’Idiomes, que estaran al districte de Quatre Carreres i al de Benicalap. També l’àrea metropolitana de València tindrà dos EOI més, ja que el curs vinent entraran en funcionament un centre a Torrent i un altre a Paterna. A les comarques del sud se suma també una nova EOI a Sant Vicent del Raspeig.
  • La segona fase està en estudi. De moment no s’ha resolt res i pareix que tardarem en tindre una resposta.

Encara que aquest somni no haja pogut ser realitat en aquesta nova ampliació que ha fet la Conselleria, no ens desanimem i continuarem lluitant a l’espera de la notificació de Conselleria per saber si entrem o no en la segona fase d’ampliació. No perdem la il·lusió de què el nostre poble puga gaudir d’una EOI perquè de tots és sabut la importància que tenen hui en dia els idiomes i que la tinguem al nostre municipi facilitarà de bon grau la formació de la nostra població i de totes les poblacions circumdants a la nostra.