Muro per la PAU

EL passat dia 30 de gener es va celebrar a Muro el dia de la Pau. Van acudir a aquesta cita anual, que s’ha convertit en una tradició, els alumnes del CEIP El Bracal, CEIP Montcabrer així com els alumnes de  i  curs d’ESO de l’IES Serra de Mariola. De moment és l’únic acte a Muro que fan conjuntament tots els centres educatius. Enguany, el Curs de Dinamització d’Oci i Temps Lliure ha decorat la plaça Matzem, on es realitza aquest esdeveniment. Tots els xiquets han acudit a aquesta concentració amb una polsera de cascavells feta a l’escola i els alumnes de l’institut acompanyats per dolçaina i tabal.

L’acte va rendir homenatge a Paco Aura amb una auca escrita per Francesc Gisbert i dibuixada pels alumnes de l’IES Serra Mariola. També, menció especial van tindre els murers que van sofrir l’Holocaust a Mauthausen. Esperem l’any vinent, poder rendir també homenatge a totes les víctimes de la cruel guerra civil espanyola.

Perquè aquest sentiment de PAU perdure en la memòria dels murers, es va presentar GINKO BILOBA (arbre símbol de la PAU que va ser el primer a brotar en el cràter produït per la bomba atòmica d’Hiroshima). Aquest arbre serà plantat el dimarts 6 de febrer al Parc del Tio Pep.