Recolzament col·lectiu Educadores

Emprendre el camí de les reivindicacions i treballar per una escola de qualitat no és cosa fàcil. La plataforma d’Educadors d’Educació especial i infantil duu ja anys de reivindicació amb xerrades informatives, vagues i fins i tot presentant mocions als plenaris dels Ajuntaments amb la finalitat d’aconseguir el suport d’aquests perquè les seues reivindicacions siguen ateses per Conselleria per tal de poder oferir un millor servei al col·lectiu de xiquets als quals diàriament atenen.

Vos deixem el text que va defensar Marian Castelló al plenari de l’Ajuntament de Muro el passat sis de juny:


Bona vesprada, sóc Marian, Educadora d’Educació especial.

– En primer lloc agrair-vos l’oportunitat el suport que ens esteu donant d’exigir dignitat professional per al col·lectiu d’educadores d’educació especial i d’infantil.
– Agrair-vos també el temps i l’esforç que ens heu oferit.
La plataforma d’Educadors d’Educació especial i infantil a la qual hui represente no està formada ni per polítiques, ni sindicalistes. Nosaltres som educadores que volem fer el nostre treball per a col·laborar en l’educació dels xiquets amb NEE o infantil.
És cert que les educadores som les encarregades de la inclusió a l’escola dels xiquets amb NEE i infantil, és per això pel que creem que el primer és que nosaltres també estiguem INCLOSES EN L’ESCOLA. Mentre no tinguem vot, no estiguem present als cicles, claustres, reunions psicopedagògiques, reunions amb els pares… no estarem fent el que cal.
Per tant, necessitem:

– No estar al menjador.
– Estar a les reunions mencionades.
– Participar en les decisions que afecten el nostre alumnat.
– Tindre unes funcions clares sense opció a interpretacions.
– Fer una jornada laboral justa de 36,15 hores com està establida i no fer excés d’horari setmanal a demanda de les necessitats per part de la direcció o inspecció.
– Tindre soles 25 hores d’atenció directa, ja que la resta de la jornada laboral la necessitem per a:
• Coordinar-nos amb els diversos professionals.
• Buscar material per a realitzar correctament les nostres tasques.
• Preparar les activitats que es realitzen de manera esporàdica bé dins com fora de l’escola en horari lectiu, per evitar haver d’improvisar després.

En definitiva, sols demanem DIGNITAT PROFESSIONAL i per tant DIGNITAT PER ALS NOSTRES ALUMNES.

Moltes gràcies per la vostra atenció. Bona nit.